2005年11月16日星期三

發癲對發癲


星期天與發癲的朋友A某路經過銅鑼灣,看見怡和街一間印尼超市,望兩望入了去,於印尼女傭or印尼人士堆中睇人家的產品後(還有廣東話員工為我們介紹產品,真盡責),玩夠睇夠正想離開時,A某發癲了...睇中了人家的印尼飲品,更以「人一世物一世」煽動小弟的發癲神經,好,你@#%試就試,結果買了「像洗潔精的黃樽飲品(據講像是薑水的東東,有益云云...」與「有興奮成份的海底椰水」,Finally當然飲了,結論是「相信印尼人都唔會飲」。

4 則留言:

Karden 說...

「有興奮成份的海底椰水」呢個驚左D喎!!!XSSS
「相信印尼人都唔會飲」係因為太香港口味=好味?

喂我係你就唔入去啦!除左蝦片同果D拍到好似咸片咁0既MTV有興趣外,我多數行過D店都扮睇唔到的。

benxchan 說...

係唔知乜味,A某可能形容得好點。
自覺海底椰水有點天拿水感覺!

其實未入過,就當印尼短線遊,有時經過韓國、泰國超市都會入去遊覽下,都好好玩ga!

下世做隻貓 說...

喂~阿陳仔你連呢d野都擺得入口呀?個黃色樽又真係恐怖左d喎~ 飲完無肚屙呀? wing

benxchan 說...

人一世,叫做試過ma,別浪費我們的青春!